Dyrt att låna med betalningsanmärkning?

Är det dyrt att låna pengar med betalningsanmärkning? Som du säkert har förstått när du surfat runt på denna sida så finns det alternativ även för dig som vill låna med betalningsanmärkning. Oftast är det inga problem att få lån trots betalningsanmärkningen, men det sker på bekostnad av du får betala en högre ränta och sämre villkor.

Numera finns även vanliga banker som kan hjälpa dig som har höga månadskostnader hos andra banker pga alltför många dyra snabblån eller smslån. Bankerna ger oftast möjlighet till samlingslån eller omstartslån så att du kan lösa gamla snabblån och smslån och därigenom sänka dina månadskostnader vad gäller lån och räntor. Lendo, Freedom Finance, Compricer och Marginal Bank är några som kan hjälpa dig som har betalningsanmärkning att få ett samlingslån och sänka dina lånekostnader. Har du en bra ekonomi vid lånetillfället så brukar det mesta lösa sig, men annars kan det bli lite tufft om din ekonomi är i kaos.

Om du lånar pengar med betalningsanmärkning

Vad du än gör så ska du alltid komma ihåg att försöka betala av ditt lån så snabbt så möjligt. Om du lyckats få rätt lån så bör din ekonomi bli bättre så att du har råd att betala tillbaka lån och ränta. Om du får en riktigt bra ekonomi så ska du försöka att amortera mer av lånet. Försök att öka  amorteringstakten så att du blir av med lånet.

Varför säger vi så? Jo, då ett lån till någon med betalningsanmärkningar har en högre ränta än ett lån till en person utan betalningsanmärkningar. Skillnaden kan vara riktigt stor så det bästa är att försöka betala tillbaka så fort som möjligt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.