Lån trots anmärkning utan UC

Låna pengar trots anmärkning utan UC

Möjligheterna att låna pengar trots anmärkningar är fler i Sverige idag än tidigare. Framförallt är det fler smslångivare som idag väljer att bevilja snabblån till personer med betalningsanmärkningar. Detta trots att det enligt svensk lag borde vara svårt för personer med trasslig ekonomi att låna mer pengar.

Sedan 2009 finns det en lag som säger att alla kreditgivare måste göra kreditupplysning på alla kunder innan ett lån kan beviljas.  Upplysningscentralen eller i förkortat UC, är det mest nyttjade kreditupplysningstjänsten bland banker och långivare. UC följer strikta protokoll som gör det svårt för personer med skuldsaldo, anmärkningar eller en i allmänhet svag ekonomi att beviljas lån. Däremot kan dessa personer mycket väl få sin ansökning beviljad genom långivare som erbjuder lån utan uc.

Varför lånar bolag ut trots att det känner till att en person har anmärkningar och således redan tidigare haft svårt att betala sina skulder? Varje enskilt bolag följer sin agenda, dock kan man generellt säga att somliga långivare då framförallt de som förmedlar snabblån – ser möjligheter att tjäna pengar på skuldsatta.  Samtidigt finns det även långivare som faktiskt erbjuder lån för att hjälpa personer som har många små krediter, genom att samla dessa i ett större samlingslån. Att inte bevilja personer med betalningsanmärkning denna möjlighet är att strö salt i såren. Men generellt brukar inte lånebolag och banker vilka använder av UC för kreditprövning vara villiga att göra detta.

För att du skall hitta det bästa låneavtalet är det viktigt att noggrant jämföra olika lån med varandra. Det finns flera olika tjänster på nätet som erbjuder bra och aktuell lånejämförelse. Se även till att läsa det finstilta i kontrakten.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.