Lån med betalningsanmärkning

Låna pengar med betalningsanmärkningar

Inte omöjligt! Det inte såsom många tror idag, nämligen att det är omöjligt att låna pengar med betalningsanmärkningar. Lån med betalningsmärkning kan i sig vara lite problematiskt, men det är en annan femma. Idag är det möjligt att låna pengar trots betalningsanmärkning. Det svåraste är att hitta lånegivare som lånar ut pengar till personer med betalningsanmärkningar.

Det går även att låna pengar utan fast inkomst, men det är i princip omöjligt att ta lånet hos vanliga banker, utan även här gäller endast vissa långivare.

Betalningsanmärkning?

En betalningsanmärkning är en anmärkning eller notering i ett register hos tex något av våra kreditupplysningsföretag. Det vanligaste kreditupplysningsföretaget som alla känner till är UC, Upplysningscentralen. UC register i det här fallet innehåller information om att en person har misskött sina betalningar av räkningarna. Något så enkelt som att personen inte har betalat in sina räkningar i tid bidrar till att man hamnar i UC register och kan få det svårt i 3 år pga en sen betalning. En betalningsanmärkning finns nämligen kvar i UC register i tre år för alla privatpersoner och fem år för alla juridiska personer (företag).

Betalningsanmärkning, OCH?

Har du fått en betalningsanmärkning så kan det bli väldigt svårt att låna pengar av banker, teckna abonnemang, ta krediter, köpa lägenhet, köpa bil, köpa bostad, teckna något abonnemang m.m.. Endast skulder på minst 100 kronor klassas som en betalningsanmärkning. Betalningsanmärkningar syns endast när någon gör en kreditupplysning på personen eller företaget hos tex UC.

Betalningsanmärkningar – Kronofogden

Väldigt många tror att betalningsanmärkningarna är något påhitt från Kronofogden, men det är felaktigt. Kronofogden gör endast utmätningar och försöker få de som inte betalat att betala till företaget eller personen som inte har fått sina pengar i tid. Det är kreditupplysningsföretag som tar hand om just betalningsanmärkningen. Kreditupplysningsföretagen får information av Kronofogden om att en viss person inte har betalat och därefter “ger” kreditupplysningsföretagen den personen eller företaget en betalningsanmärkning genom att registrera det i sitt system.

Låna pengar med betalningsanmärkningar

Du har säkert kommit hit pga att du inte fick låna pengar från din vanliga bank, eller hur? Eller så kan du inte söka hos din bank p.g.a. att du förmodligen vet att du inte kommer få ett beviljat lån p.g.a. att du har anmärkningar. Tipset är att söka efter olika banker och företag på internet som erbjuder snabblån,  smslån, mindre privatlån, internetlån med betalningsanmärkningar eller dylikt. Det är oftast lättare att ta lånet med hjälp av alla lånehemsidor som finns idag. Ifall du är 18 år och har en regelbunden inkomst och ett bankkonto så uppfyller du de mest grundläggande kraven för att kunna ta ett snabblån eller smslån.

Din kreditbakgrund inte så intressant för smslåneföretagen eller bankerna som kommer att låna ut pengar till dig. Främst p.g.a. att du inte kommer att bli granskad över huvud taget och ingen kreditupplysning kommer att göras i många av fallen när det gäller smslån och internetlån. En annan faktor är att dessa lånegivare vet att alla kan ha det väldigt tufft ibland eller hamnat snett med sin ekonomi och man vill ha en chans att räta till den. Du kommer så länge du har en stadig inkomst för att betala tillbaka lånet att ha en stor chans att få lånet beviljad.

Kom ihåg att det är extremt viktigt att betala tillbaka lånet i tid!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.